אודות

חזון  וייעוד

צעירים.ות בסיכון מתקשים להשתלב בתעסוקה בשל הרקעים מהם הם מגיעים.
חוסר בכישורים רכים, היעדר הכשרה או ניסיון מקצועי והיעדר רשתות תמיכה הם רק חלק מהחסמים העומדים בפניהם.
מנגד, מעסיקים רבים נאבקים עם מחסור בהון אנושי מוכשר אך צעירים.ות בסיכון אינם קהל יעד לגיוס.

אנו בונות מערכות יחסים עם גורמים שונים כגון לשכות שירותים חברתיים ברשויות מקומיות, ארגוני חברה אזרחית, ותכניות לאומיות כדי להגיע לצעירים. לאחר התאמת מעסיק- מועמד, נפתחת ההכשרה שעם השלמתה, הצעיר.ה נקלטים בעבודה.

התקופה הראשונה מעמתת את הצעירים.ות עם חסמים שמנעו מהם לממש את עצמם בעבודה- היקלטות במערכת,
קבלת סמכות, נהלי עבודה ועוד. הצוות שלנו מלווה אותם באופן שבועי באמצעות שיחות 1:1 ותיווך מציאות העבודה.

המעסיקים חווים קשיים משלהם- שילוב קבוצת עובדים המצריכה התאמות, התאמת התרבות הארגונית לקבוצה מגוונת ואיזון בין השקעה סוציאלית לבין יייצור רווחים.

דואליס מלווה את המעסיקים באופן שוטף ובראיה ארוכת טווח (שינוי שניישם היום יסייע בעתיד).

מאיפה הכל   התחיל

מאיפה הכל התחיל

עד שנת 2009 בישראל הרעיון של עסקים המשלבים השפעה חברתית (social impact) בעשיה היומיומית, היה מופרך. ארגונים למטרות רווח עסקו בהשפעה חברתית דרך “סוכנים חברתיים”- לרוב עמותות שהולמות את תחומי העניין של העסק. השותפויות שנוצרו בין שני המגזרים יצרו נוף חברתי תוסס ומגוון, שניצל את הטוב שיש לכל צד להציע. למרות זאת, מודל זה הגביל את היכולת להרחיב השפעה חברתית בייחוד בתחומים חדשים.

המודל גם הגביל את מוטת ההשפעה החברתית לתחומים מצומצמים של גיוס תרומות לפעילות חברתית. המודל שימר את האיזון בין פעילות עסקית לאימפקט חברתי, בו כל צד מביא רק את מה שהוא טוב בו- מימון או פעילות. בעיקר, המודל הגביל יזמים חברתיים ועסקיים שחיפשו פתרונות לשילוב בין רווח כלכלי לאימפקט חברתי.

כללי המשחק השתנו ב-2009 כאשר דואליס, שיוסדה ע”י חנוך ברקת, יצאה למסע כדי להגדיר מחדש את אופן החשיבה על השקעות חברתיות. דואליס דמיינה עולם עבודה בו לכולן.ם יש מקום ללא קשר לרקע או מוצא. דואליס זיהתה שמימוש החזון אפשרי רק אם ניצור משוואה בה השפעה חברתית אינה באה על חשבון רווח כלכלי. מודל שכזה לא היה קיים עדיין ולכן דואליס פיתחה אותו ואת מה שאנחנו מכירים היום כ-עסקים חברתיים. יזמים ועסקים חברתיים הם חלק מזירה גדולה יותר. הם זקוקים.ות לכסף ולדרכים לרתום משקיעים.ות. דואליס הקדישה את פעילותה לגיוס כספים עבור השקעות חברתיות ועשתה זאת דרך קרן ההשקעות שלה בשיתוף הקרנות לביטוח הלאומי, מפעל הפיס והפדרציה היהודית של קהילת ניו יורק (UJA).

דרך הקרן, דואליס תכננה להקים ולהשקיע בעסקים חברתיים שמציעים הזדמנויות תעסוקה לאוכלוסיות שלרוב מודרות ממנו כגון נוער וצעירים.ות בסיכון, א.נשים עם מוגבלויות אימהות יחידניות ונשים ערביות.
המהלך המבריק של דואליס היה צריך לעבור את משוכת הרגולטר שכן עד הקמת דואליס רשם התאגידים לא הכיר בסטטוס הייחודי של קרן השקעות חברתיות כארגון ללא מטרות רווח. לאחר ההכרה הרשמית ע”י משרד המשפטים, דואליס יצרה אבן דרך חדשה כגוף המגייס תרומות מפילנתרופיה לעסקים חברתיים.

בתחילת הדרך, קרן יוזמה של דואליס השקיעה בעסקים חברתיים בבעלותה. הרווח שייוצר שימש להשקעה נוספת בעסק החברתי עצמו.
אבל אתגר משמעותי עבור עסקים אלו היא ההשקעה הגדולה בליווי הסוציאלי של עובדים.ות מאוכלוסיות שהורחקו מעולם העבודה.
לדוגמא, מסעדה שמעסיקה נוער בסיכון:
הנוער זקוק לליווי שכן זו הפעם הראשונה להשתלבות בתעסוקה. המסעדה צריכה לגייס עו”ס כדי לנהל את תהליך הקליטה והשימור של הנוער עם הרבה עבודת תיווך בין העובד.ת למנהל.ת ועוד יותר סבלנות, כאשר ברקע יש עסק שצריך לנהל כדי שייצר רווחים.
התכנית המקורית של הקרן- להיות משקיעה ובעלת העסקים- לא הניבה תוצאות רצויות.
קרן דואליס החליטה להתמקד רק בהשקעות חברתיות בלבד על מנת לצמצם סיכון.

בשנת 2019 דואליס דייקה אף יותר את חזונה ושינתה כיוון פעילות: שילוב של צעירים.ות בסיכון בעולם העבודה,
שילוב המתבסס על מודל ליווי כפול